You are here: HomeForumΠροτάσεις ΔιασκέδασηςΡαδιο / TVΣτους 89,2 ο ραδιοφωνικός αδερφός του MTV
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: Στους 89,2 ο ραδιοφωνικός αδερφός του MTV

Στους 89,2 ο ραδιοφωνικός αδερφός του MTV 14 years 2 days ago #4813


  • Posts:15
  • Makis Z's Avatar
  • Makis Z
  • Fresh Boarder
  • OFFLINE
  • Karma: 0
Ο ραδιοφωνικός αδελφός του ελληνικού MTV αναμένεται να εγκατασταθεί τις επόμενες μέρες στη συχνότητα των 89.2, εκεί όπου μέχρι πριν ενάμιση μήνα εξέπεμπε ο αθλητικός Arrena. Ο νέος ραδιοσταθμός αναμένεται να ακολουθήσει πλήρως το μουσικό προφίλ του τηλεοπτικού MTV, που ανήκει στον ίδιο όμιλο. Έτσι, από 1ης Απρίλη ο σταθμός θα μεταδίδει μόνο ξένη ποπ μουσική και θα σταματήσει όλες τις ενημερωτικές εκπομπές, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά των δημοσιογράφων, λόγω της δημοσιογραφικής απογύμνωσης της συχνότητας.

Όπως έχει γραφτεί σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο, οι αλλαγές στη συχνότητα των 89.2 ξεκίνησαν στις αρχές τις χρονιάς, μετά τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ του ιδιοκτήτη της συχνότητας, Βίκτορα Ρέστη και του επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη (ΔΟΛ), Σταύρου Ψυχάρη. Ο Ψυχάρης ήταν ο εμπνευστής του αθλητικού προγράμματος του Arrena, που λειτουργούσε και ως όχημα για την υποστήριξη της αθλητικής του εφημερίδας Εξέδρα. Στα πλαίσια των περικοπών εντός του ΔΟΛ, δεν αγοράστηκαν μετοχές του Arrena, με αποτέλεσμα η πλευρά Ρέστη να δυσαρεστηθεί και να πάρει την απόφαση να χρησιμοποιήσει τη συχνότητα με τρόπο που να εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες του δικού της ομίλου, ο οποίος αυτήν την περίοδο λανσάρει το ελληνικό MTV.

Ο σταθμός δεν πρόκειται να ονομαστεί MTV Radio, όπως είχε αρχικά ακουστεί, ωστόσο από 1ης Απρίλη θα προσαρμοστεί πλήρως στο μουσικό προφίλ του τηλεοπτικού του αδελφού, διαμορφώνοντας το μουσικό πρόγραμμα και τα playlists με βάση τις τελευταίες ξένες μουσικές επιτυχίες και τα τηλεοπτικά charts. Η ιστοσελίδα του σταθμού έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τη ροπή προς την “ποπ” επικαιρότητα και τις επιλογές του MTV.

Ο μεγαλύτερος σκόπελος για τη μετατροπή του σταθμού σε μουσικό, ήταν ο αθλητικός χαρακτήρας της άδειας, που έχει κληρονομηθεί από τους προκατόχους (Sprint FM, Sportime FM, Κέφι FM και Arrena Radio). Όμως τελικά έγινε γνωστό ότι κατά την τελευταία καταμέτρηση του ΕΣΡ, ο σταθμός δηλώθηκε στο ΕΣΡ ως «μη ενημερωτικός», μια κατηγορία που περιλαμβάνει τόσο τους αθλητικούς όσο και τους μουσικούς σταθμούς. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του σταθμού, κάνει την μετατροπή σχετικά εύκολη. Από την πλευρά της η ΕΣΗΕΑ φαίνεται δυσαρεστημένη από τη διακοπή του ενημερωτικού προγράμματος και προαναγγέλλει κινητοποιήσεις και προσφυγή στο ΕΣΡ. Οι 8 δημοσιογράφοι του σταθμοί αναμένεται να δεχτούν πρόταση εθελούσιας εξόδου, προκειμένου να λάβουν την αποζημίωσή τους και ένα μπόνους απομάκρυνσης.

Γράφτηκε ότι ένας από τους λόγους αποτυχίας του Arrena ήταν η αδυναμία της μπάντας να αντέξει 4 αθλητικά ραδιόφωνα. Ωστόσο, πλέον θα έπρεπε να τεθεί το ερώτημα πόσα μουσικά ραδιόφωνα ξένης ποπ είναι δυνατό να χωρέσουν στις επιλογές των ακροατών της Αττικής. Και αν ο νεοεισερχόμενος προχωράει με αυτοπεποίθηση, έχοντας τις πλάτες του τηλεοπτικού ονόματος, καμπανάκια ηχούν τουλάχιστον για τους εγγύς αλλά και μακρινούς ανταγωνιστές (Mad Radio, Nitro, Kiss, DeeJay...).
Πηγή [link=hyperlink url]heartbeatcityathens.blogspot.com[/link]
Heartbeat City - H μουσική καρδιά της πόλης
makis @ discomania.gr
The administrator has disabled public write access.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.092 seconds
Go to top