You are here: HomeForumΠροτάσεις ΔιασκέδασηςΡαδιο / TV Έφυγε η Πιπίτσα Παΐσιου, η φωνή «στον επόμενο τόνο»
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: Έφυγε η Πιπίτσα Παΐσιου, η φωνή «στον επόμενο τόνο»

Έφυγε η Πιπίτσα Παΐσιου, η φωνή «στον επόμενο τόνο» 13 years 10 months ago #4841


  • Posts:15
  • Makis Z's Avatar
  • Makis Z
  • Fresh Boarder
  • OFFLINE
  • Karma: 0
Έφυγε από τη ζωή με τραγικό τρόπο η Πιπίτσα Παΐσιου, 86 χρόνων. Ήταν η βελούδινη φωνή του ραδιοφώνου της ΕΡΤ για πάρα πολλά χρόνια, ενώ ήταν και εκείνη που ενημέρωνε το κοινό που απευθυνόταν στον ΟΤΕ για να μάθει την ώρα. «Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι...» .

Ηταν επίσης η πρώτη εκφωνήτρια μιας εξίσου πρωτοπόρου προσπάθειας για τη λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού στην Ελλάδα. Το 1948 μια ομάδα ερα σιτεχνών οδηγών του 781 Λόχου Γενικών Μεταφορών δημιούργησε τον σταθμό που χαρακτηρίστηκε «προπομπός της ΥΕΝΕΔ». Κάλεσαν για δοκιμαστικά διάφορες γυναίκες και τελικά ως εκφωνήτρια επελέγη η Πιπίτσα Παΐσιου, η οποία με τη «βελούδινη φωνή» της είχε κερδίσει τους ακροατές του νεότευκτου τότε σταθμού.

«Η Πιπίτσα ήταν ολόκληρη η ιστορία του ραδιοφώνου. Ηταν ένας υπέροχος, πολύ ζεστός άνθρωπος. Ολοι πρέπει να τη θυμόμαστε» δήλωσε η παλαίμαχος παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης Κέλλυ Σακάκου.

Ο θάνατος της Καλλιόπης Παΐσιου, της «Πιπίτσας» όπως την αποκαλούσαν, συγκλόνισε όλους όσοι τη γνώριζαν. Κανένας δεν μπορεί να πιστέψει ότι η γυναίκα εκείνη, που η χροιά και ο ήχος της φωνής της σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή από τη δεκαετία του ‘50, αλλά και στα χρόνια που ακολούθησαν, είχε αυτό το τέλος. Εργάστηκε ως εκφωνήτρια στο ραδιόφωνο για πολλά χρόνια.

Η Πιπίτσα Παΐσιου ήταν η φωνή της γνωστής φράσης «στον επόμενο τόνο» της υπηρεσίας εξυπηρέτησης συνδρομητών του ΟΤΕ, από το 1960. Φωνή που διατηρήθηκε ως πρόσφατα, στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Η ίδια η Καλλιόπη Παΐσιου είχε περιγράψει πως είχε γίνει η επιλογή της για να εκφωνεί την ώρα. «Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι…» Η ίδια θυμόταν και περιέγραφε εκείνες τις στιγμές. «Στη δεκαετία του ‘50 μας φώναξαν από τον ΟΤΕ περίπου δέκα εκφωνήτριες. Πήγαμε στο στούντιο της ΕΡΤ για να κάνουμε το δοκιμαστικό. Μετά από λίγο με φώναξαν και μου είπαν: "κ. Παΐσιου εσάς επιλέξαμε". "Εμένα;" τους ρώτησα. Έτσι έγινε».

Πηγή [link=hyperlink url]heartbeatcityathens.blogspot.com[/link]
Heartbeat City - H μουσική καρδιά της πόλης
makis @ discomania.gr
The administrator has disabled public write access.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.095 seconds
Go to top