You are here: HomeForumΠροτάσεις ΔιασκέδασηςΡαδιο / TVΚλείνει το Ράδιο Άρτα εμμέσω πολιτικών αντιπαραθέσεων
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: Κλείνει το Ράδιο Άρτα εμμέσω πολιτικών αντιπαραθέσεων

Κλείνει το Ράδιο Άρτα εμμέσω πολιτικών αντιπαραθέσεων 13 years 11 months ago #4847


  • Posts:15
  • Makis Z's Avatar
  • Makis Z
  • Fresh Boarder
  • OFFLINE
  • Karma: 0
Την Τρίτη 28/4 το πρωί, ο/η εισαγγελέας Άρτας εισέβαλε στο ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Άρτα, επέβαλε το κλείσιμο του σταθμού και προχώρησε στην κατάσχεση του ραδιοφωνικού εξοπλισμού σύμφωνα με πληροφορίες από το Epirus Gate. Ο πομπός του σταθμού έπαιζε φέρον για αρκετές ώρες, και το απόγευμα της ίδιας μέρας τέθηκε κι αυτός εκτός λειτουργίας. Ο σταθμός, παρότι λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1987, δεν διέθετε βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας από το ΕΣΡ. Ωστόσο, αφορμή για το σφράγισμα σύμφωνα επίσης με την ίδια πηγή, ήταν δίωξη για ανεξόφλητο χρέος προς την ΑΕΠΙ. Ως γνωστόν, η ΑΕΠΙ είναι ο φορέας που έχει οριστεί ως υπεύθυνος για τη συλλογή των πνευματικών δικαιωμάτων της μουσικής που αναπαράγεται. Έτσι εισπράττει τακτικά ποσοστό των εσόδων όλων των εμπορικών ραδιοσταθμών.

Ο συντάκτης του άρθρου, ωστόσο, φωτογραφίζει συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα ως υπεύθυνα για το κλείσιμο: «Ο συγκεκριμένος ραδιοσταθμός λειτουργεί εδώ και 22 χρόνια και είναι ο πιο διαδεδομένος, τόσο στην πόλη της Άρτας, όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Έχει ανοιχτά τα μικρόφωνά του για ανθρώπους και φωνές που ανήκουν σε όλους (καλώς ή κακώς) τους πολιτικούς χώρους. Έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο των τοπικών αρχών και εκεί οφείλει και το φασιστικό κλείσιμό του. Έχει αποκαλύψει σωρεία επεισοδίων της τοπικής διαφθοράς με πρόσωπα και μηχανισμούς που παίζουν κεντρικό ρόλο στην τοπική εξουσία κι έχει δεχθεί.

» Πριν λίγους μήνες ο σταθμός δέχθηκε εξώδικο από το Δήμαρχο Αρταίων με απειλές μηνύσεων (ενώ στο παρελθόν έχει αντιπαρατεθεί με το Δήμαρχο δίνοντας δημοσιότητα σε τουλάχιστον 3 υποθέσεις )[...]. Είναι εμφανής ο πολιτικός μηχανισμός που μεθόδευσε το κλείσιμο του σταθμού χρησιμοποιώντας την πίεση που μπορεί να ασκήσει η εξουσία. Το κλείσιμο του Ράδιο Άρτα είναι ένα ακόμη επεισόδιο της τεράστιας θεσμικής διαφθοράς που κυριαρχεί σε υπηρεσίες και θεσμούς στην Άρτα και που ελέγχει και βιαιοπραγεί σε βάρος της τοπικής κοινωνίας των πολιτών της και των συνταγματικών τους δικαιωμάτων.»

Πηγή [link=hyperlink url]heartbeatcityathens.blogspot.com/[/link]
Heartbeat City - H μουσική καρδιά της πόλης
makis @ discomania.gr
The administrator has disabled public write access.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.083 seconds
Go to top