You are here: HomeForumΔιάφοραΣκέψεις....ΤΙ ΑΛΛΟ... ITALO...!!
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: ΤΙ ΑΛΛΟ... ITALO...!!

ΤΙ ΑΛΛΟ... ITALO...!! 17 years 9 months ago #494

Tι σημαινει για σας η italo disco?
Για μενα πολλα. Ξερετε γιατι της εχω ιδιαιτερη αδυναμια?
Διοτι ειναι πιο "προσιτα" χορευτικη απο την "μαυρη" disco για τον κοινο θνητο. (Δεν χρειαζεται να εισαι ο Τραβοολτας για να λυωσεις το τακουνι σου στην πιστα).Ειναι πιο coool..
Διοτι ειναι εκτος απο χορευτικη, και μελαγχολικη ταυτοχρονα! Και νομιζω οτι ειναι το μοναδικο ισως ειδος μουσικης που συνδυαζει και τα δυο!
Γιατι ειναι πολυ νοσταλγικη. Και σ αυτο μαλλον συμβαλλει το γεγονος οτι ακουγεται ελαχιστα στα clubs..(οποτε σου θυμιζει αποκλειστικα την θρυλικη δεκαετια..ξερετε εσεις.. :gioupi2 )
Δεν θελω να παραβλεψω το μπασο των chic και τoν μαστορα Michael Jackson κτλ αλλα...καταλαβαινετε τι εννοω..
Εεε, θα επανελθω..μην γινει μονολογος...
Πειτε καμμια γνωμη, εμπειρια, ο,τι θελετε...

L i v i n g o n v i d e o
The administrator has disabled public write access.

17 years 9 months ago #499


  • Posts:76
  • georgeb's Avatar
  • georgeb
  • Senior Boarder
  • OFFLINE
  • Karma: 0
Γεια σου polo......κάπου συμφωνούμε κάπου διαφωνούμε....κοίτα να δείς σαφέστατα η italodisco είναι πιο προσιτή στον κοινό θνητό αλλά αυτό έχει να κάνει με γεωγραφικά κριτήρια και θέματα κουλτούρας και όχι τόσο με ποιότητα,δηλαδή μην ξεχνάς οτι είμαστε ευρωπαίοι και η αμερικάνικη μουσική σκηνή δεν περνάει εύκολα στην Ευρώπη,πόσο μάλλον εμείς σαν έλληνες που γεωγραφικά βρισκόμαστε κοντα στην Ιταλία έχουμε μια κοινή κουλτούρα και περίπου κοινά ακούσματα...οπότε είναι εύκολο να αποδεχθούμε πιο εύκολα πράγματα.

Τώρα τόσο η αμερικάνικη όσο και η ευρωπαική μουσική σκηνή έχουν δώσει απίστευτες πατάτες στην μουσική....να σου πω για παραδειγμα οτι το fotonovella του Ivan το θεωρώ επιεικώς ηλίθιο κομμάτι...

Οσο αφορά την αμερικάνικη disco συμβαίνει ακριβώς αυτό που συμβαίνει και εδώ πολλά κομμάτια είναι super και άλλα πατάτες απλά πολλοί απο εμάς δεν την έχουν ψάξει....

Επειδή έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με την αμερικάνικη disco σου λέω οτι υπάρχουν απίστευτα διαμαντάκια και απο 70ς και από 80ς αν σε ενδιαφέρει ψάξε την εταιρεία prelude έβγαζε καταπληκτικά πράγματα.

Τώρα οσο αφορά τους Chic...E τώρα πως να το κάνουμε δεν μπορεί κανείς να συγκρίνει τους Chic με την Italodisco φίλε μου...και οχι απο άποψη μόνο εμπορικότητας αλλά και ουσιαστικά διαμόρφωσης της μουσικής σκηνής .ο Nile Rodgers ιδρυτής των Chic έκανε την παραγωγή σε κομμάτια που χαρακτήρισαν τα 80ς οπως Madonna(like a virgin,dress u up,into the groove) David Bowie(lets dance,china girl),Duran Duran(wild boys,the raflex), Mick Jagger,Blondie etc.κομμάτια που ήταν στάμπα των 80ς Ε τώρα δεν μπορώ να τον συγκρίνω με τον Den Horrow και τοus Radiorama.....

The administrator has disabled public write access.

17 years 9 months ago #500


  • Posts:76
  • georgeb's Avatar
  • georgeb
  • Senior Boarder
  • OFFLINE
  • Karma: 0
Το ίδιο παρεπιπτόντως συμβαίνει και με τον Georgio Moroder....που ξεκίνησε σαν παραγωγός στη Donna Summer και στα 80ς έγραψε ιστορία.....με Gazoline/David Bowie,Call me/Blondie,New York/Nina Hagen,Love Kills/Freddy Merury,Take my Breath away,etc.
Ο οποίος επηρέασε πάρα πολύ την italodisco σκηνή .Μην Ξεχνάς οτι ο Moroder ήταν ο πρώτος που έκανε electrodisco το 1976 με την Donna Summer(I feel love -all time electrodisco classic και πολύ μπροστά απο την εποχή του)

Αυτά σου τα λέω γιατί είναι΄άτοπο να συγκρίνουμε συγκροτήματα/παραγωγούς με απλά συγκροτήματα.Θα δεις σε παρα πολλούς 80ς δίσκους στα οπισθόφιλα την ένδειξη chic productions(πχ στην Diana Ross - Upside down)

Απο Ιταλούς παραγωγούς γνωρίζω τον Claudio Simmoneti και τον Malavasi/Fred Petrus oi οπόιοι ήταν crossover και οι παραγωγές τους πέρασαν και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και δημιούργησαν ένα πολύ underground κίνημα.Ωστόσω ακόμα και αυτοί επηρεάστηκαν απο cHic έντονα.Ο ΜALAVASI ήταν στην ουσία ο πρώτος που έκανε high energy to 1978 Ι am a man- Macho.
O Simmoneti έγινε πολύ γνωστός με την vIvien Vee και τους Easy going.Αυτά που σου λέω συνέβησαν μεταξύ 1979-1983 και αν θες αυτή η underground italo disco σκηνή επηράεσε πάρα πολύ την μουσική μετά τα 90ς



The administrator has disabled public write access.

17 years 9 months ago #503

Κατ αρχην ευχαριστω για την απαντηση σου. Θελω να σου πω οτι επι της ουσιας δεν διαφωνουμε πουθενα! Ξερω πολυ καλα ποιοι ειναι οι chic και ποσους εχουν επηρρεασει (για να μην πουμε ποσοι τους εχουν κατακλεψει!) Ξερω οτι ο John Taylor των Duran παραδεχεται σαν δασκαλο τον Nile Rodgers. Ξερω επισης οτι οι sugarhill gang μετα την επιτυχια τους, το rappers delight, το οποιο σαν bass line ειναι κλεμμενο απο chic, πληρωσαν 1 εκατομμυριο δολλαρια στους chic με αποφαση δικαστηριου.
Απλα εγω μιλησα με βαση το συναισθημα και οχι την ποιοτητα απαραιτητα. Τελοσπαντων, ξερω τι εννοεις και φανταζομαι καταλαβαινεις κι εσυ εμενα! Χαιρομαι πολυ να μιλαω για μουσικη με ατομα που εχουν καποιες γνωσεις στη μουσικη οπως εσυ.
Και μια που¨"πιασαμε" τους chic θα αναφερω ενα πραγματικο περιστατικο που ειχε συμβει την δεκαετια του 70 στο studio 54.
Το studio 54 ειχε πολυ σκληρη πορτα. Καποια βραδυα "σκανε" οι chic (σχετικα αγνωστοι ακομα) για να συναντησουν την Grace Jones με την οποια ειχαν ραντεβου μεσα στο club.O πορτιερης ομως τους "ριχνει πορτα" λεγοντας
τους οτι δεν ειναι αρκετα chic για το μαγαζι. Κι αυτοι απαντησαν :"Μα ειμαστε οι ιδιοι οι chic!..."
Το συγκεκριμενο βραδυ δεν τους αφησαν να μπουν αλλα λιγες βδομαδες αργοτερα τους παρακαλαγαν να παιξουν ζωντανα μεσα!
L i v i n g o n v i d e o
The administrator has disabled public write access.

17 years 9 months ago #504


  • Posts:76
  • georgeb's Avatar
  • georgeb
  • Senior Boarder
  • OFFLINE
  • Karma: 0
Γεια σου polo....δεν το ήξερα οτι ατην ουσία οι Sugarhill Gang ειχαν κλέψει το κομμάτι πάντα είχα την εντύπωση οτι απλά είχαν πάρει τα δικαιώματα αφού ήταν απροκάλυπτα ίδιο.Ευχαριστώ που με ενημέρωσες.
Οσον αφορά το συναισθηματικό επίπεδο καταλαβαίνω τι λες.Θυμάμαι το 1984 οι περοσσότεροι ραδιοφωνικοί σταθμοί έπαιζαν italo μαζί με τα crossover hits,άκουγες δηλαδή Cindy Lauper ,Annie Lenox μαζί με Sandy Marton και Ken Lazlo.Ειχε περάσει δηλαδή στην ελληνική κουλτούρα και το ψιλounderground italodisco.Τα clubs έπαιζαν κατα κόρον italo kai eurodisco οπότε οι περισσότερες αναμνήσεις απο εκείνη την περίοδο συνδέθηκσν με τέτοιου τύπου κομμάτια.Οταν το 1986 ο Falco πήγε Νο 1 Αμερική μετά το Kiss toy Prince και έγινε πανικός με το Amadeus στα clubs όλου του κόσμου εμείς είχαμε ήδη στην μουσική μας συνείδηση τον Falco οπότε και έβλεπες στα clubs όταν έπεφτε το κομμάτι δημιοιργούσε ενα μικρο πανικό.....
Αυτό που ίσως δεν ξέρουν οι νεότεροι είναι ότι καποτε τα ελληνικά clubs είχαν την δυνατότητα να επηρεάζουν διεθνή chart.Έρχονταν οι τουρίστες διακοπες στα ελληνικά νησιά το καλοκαίρι άκουγαν κομμάτια που τους ήταν άγνωστα και μετά γινόντοuσαν επιτυχία στο εξωτερικό.Ετσι το Brother louie μπήκε στο top ten της Αγγλίας ένα χρόνο μετά την επίσημη κυκλοφορία του και θυμάμαι ότι αυτό συναίβει Σεπτένβριο ....γύρισαν δηλαδή τα Αγγλάκια από τις διακοπές τους και τρέξανε να το αγοράσουνε....το ίδιο και με το Maria Magdalena.....Οπως και να έχει τα κομμάτια αυτά μυριζαν καλοκαίρι φλέρτ έρωτα ξενιασιά μπαράκια πειρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς κλπ.
The administrator has disabled public write access.

17 years 4 months ago #1078

απλα πραγματακια...ο αθανατος ηχος και η διαχρονικη μελωδια του sinthesaizer εκεινης της εποχης!!
The administrator has disabled public write access.

17 years 4 months ago #1091


  • Posts:176
  • dj billino's Avatar
  • dj billino
  • Gold Boarder
  • OFFLINE
  • Karma: 0
Παντως το fotonovella αν ακουσεις την remix version που εγινε το 2000 απο υο συγκροτημα PUMPS N' DOLLS και ητσν μεσα στην συλλογη PRIVILEGE VII[7] θα παθεις πλακα!!!!!!!!!!!!!!!!!!Για μενα ισως η καλυτερη διασκευη 80ς κομματιου!!!!!!!!!!!!.Για το Take my breath a way παραγωγος μου φιανεται οτι ηταν ο ΗAROLD FALTEMEYER!!!!!!!!!!!!!!!
The administrator has disabled public write access.

15 years 2 months ago #4334


  • Posts:16
  • miko's Avatar
  • miko
  • Fresh Boarder
  • OFFLINE
  • Karma: 0
[quote1232980847=georgeb]
Τώρα οσο αφορά τους Chic...E τώρα πως να το κάνουμε δεν μπορεί κανείς να συγκρίνει τους Chic με την Italodisco φίλε μου... Ε τώρα δεν μπορώ να τον συγκρίνω με τον Den Horrow και τοus Radiorama
[/quote1232980847]

TΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΤΙΣΚΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80, ΤΗΝ ITALO DISCO, ΓΚΕ ΓΚΕ?ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΗΝ "ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑ" ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΑDONNA ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ, ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ? ... Η ΙΤΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ,ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΗ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΟΘΥΛΛΕΥΜΑ , ΤΟΝ ΡΟΚ-ΠΟΠ-ΝΤΙΣΚΟ ΑΧΤΑΡΜΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ. TA ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΤΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΣΚΥΛΑΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΒΕΒΑΙΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΟΥ ΣΕ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ.ΑΥΤΟ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ "ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ" ΣΟΥ ΟΤΙ Η ΙΤΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΠΡΟΣΙΤΗ.
ΜΕΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΟΥ "ΤΡΑΒΟΛΤΑ" ΣΤΑ 70S KAI AΣΕ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 80 ΣΕ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ BAΛΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΤΟΥΣ RARIORAMA TΩΝ ΦΑΡΙΝΑ -ΤΡΙΒΕΛΕΝΤΕ... ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ. ..ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟ MAD DESIRE ME TO DADDY COOL:1mad...KOYΛΑΡΕ...ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΩ ΤΟ SITE MIΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΙΣΚΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ 80, ΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑ ΑΝΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΕΣ" ΤΩΝ 70S..."ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΟΟΡ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑΑΑΑ, ΚΑΙ ΣΥ ΠΑΙΡΝΑΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΟΥΟΥΣ..." ...ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΕ ΠΗΡΕ ΠΡΕΦΑ... :1harhar
The administrator has disabled public write access.

15 years 2 months ago #4337


  • Posts:13
  • italopower's Avatar
  • italopower
  • Fresh Boarder
  • OFFLINE
  • Karma: 0
xalarwse bre sy k mhn eisai eristikos...thn gnwmh tou eipe to paidi, stis 27 Iouniou 2006, kai balthikes na tou thn peis 3 xronia meta?
sygkriseis etsi kai alliws den mporoun na ginoun otan anaferomaste se diaforetikes dekaeties k eidh mousikhs. sygkriseis mporoun na ginoun mono stis metaksy tous epiroes. mhn xlevazeis to grease, daddy cool, giati eixan kai exoun kai ayta ta tragoudia thn dikh tous aksia! mhn eimaste toso polwmenoi kai porwmenoi..eipame. kollhmenoi me ta italo alla ta aytia den prepei na foran parwpides! idiws sta palia akousmata.
The administrator has disabled public write access.

15 years 2 months ago #4349

Eime kai tha eime ITALO DISCOVIOS !!! Den mporo na akouso sxedon katholou ta legomena klasika 80's... alla exo proseksi oti o perisoteros kosmos genimenos se autin tin dekaetia kai paleotera, goustarei trela auta pou esu file MIKO xleuazeis...
To vlepoume kai stis taktikes ekdiloseis (PARTY) tou stathmou mas. Pezoume Italo Disco, kai o kosmos aplos akouei... Vazoume klasika 80's kai ginete PANIKOS (xoreuei-tragoudaei)!! To akros antitheto simvenei stis ekpompes mas.... Mas zitane 90% Italo Disco !!
Ena eine to sigouro... I (mousiki) dekaetia 80' exei epistrepsei DINAMIKA !!!

Alexis Kostantakis
The administrator has disabled public write access.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.129 seconds
Go to top