Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: Πράγα - Τσεχία

Πράγα - Τσεχία 15 years 6 days ago #4443


  • Posts:195
  • sam727's Avatar
  • sam727
  • Administrator
  • OFFLINE
  • Karma: 0
Αγαπημένος προορισμός για Ελληνες τα τελευταία χρόνια .

Πολύ σύντομα θα σας αναφέρω μερικά tips.

1. Μην μείνετε εντός της παλιάς πόλης αλλά πιό έξω. Οι τιμές ειναι αρκετά χαμηλότερες και υπάρχουν απιστευτα μέσα μεταφοράς . Προτιμήστε ξενοδοχεία που έχουν δίπλα τους τραμ των γραμμών 12, 14 και 17 (αυτες σας πάνε στο ιστορικό κέντρο) .
2. Μάσα και ψώνια ΠΟΤΕ στήν παλιά πόλη . Εξω απο αυτήν θα τα βρείτε όλα σχεδον 50% κάτω.
3. Δεν χρειάζεστε αμαξι. Super μέσα μεταφορας .
4. Περπατήστε όλη την παλιά πόλη , ειναι σκέτη μαγεία .
5. Μην αναλωθείτε πάνω από 1-2 μέρες στην παλιά πολή . Πάρτε ένα τραμ (προτείνω το 14) και γνωρίστε την υπολοιπη πράγα. Πολλά μαγαζιά και κόσμος.
6. Συναλαγμα ΜΟΝΟ από τράπεζες. ΠΟΤΕ μην κάνετε συναλαγμα σε μαγαζι . Ολοι σχεδον περνουν ευρο αλλά δίνουν ρέστα σε τοπικό νομισμά και εκεί σας πιανουν κότσο.
7. Να δοκιμάσετε τα hot dog, το ζεστό κρασι και διάφορα κρεατικά (σε μαζαγια που πάνε μόνο τσέχοι - έξω από την παλιά πολη)
8. Ταξι υπάρχουν πολλά σε διαφορα χρώματα χαχαχ Ναι , δεν έχουν ένα συγκεκριμένο χρώμα όπως εμεις εδώ. Ειναι πανάκριβα και κατα κανόνα κλέβουν. Αν ντε και καλά θέλετε ταξι πάρτε της εταιρείας ΑΑΑ (3 Αλφα) .
9 . Οπωσδήποτε φωτος στην γέφυρα του Καρόλου. Επισης η μία πυλη της έχει είσοδο και μπορείς να ανεβεις στην κορυφή της για να δεις την πράγα από ψηλα (έχει εισιτήριο περίπου 3 €)
10. Να δείτε μαύρο θέατρο . Σε άλους αρέσει , σε άλλους όχι . Δεν πρέπει να έχεις άποψη ? ( εισοδο γύρω στα 20 € και έχει 4 τέτοια θέατρα)
11. ΤΟ Νερό πανάκριβο ( μισό λιτρο 2-3 € στα περίπτερα 3-4€ στα μαγαζιά ) και η μπύρα τσάμπα (1€ στα μαγαζιά) - Αν δεν πινετε μπύρα είναι μία καλή ευκαιρία να αρχίσετε
12. Να πάτε low season , οκτώβριο - μάρτη. Εχει βαρβάτο κρύο αλλα τουλάχιστον θα μπορείτε να περπατήσετε μέσα στην πόλη. Το καλοκαίρι δεν πεφτει καρφίτσα ούτε για πλάκα.
13. Να πάτε βόλτα στο ποτάμι με τα σκαφάκια που έχουν , φοβερή θέα και πολύ ρομαντικο .
14. Αν πινετε Φραπέ , ξεχάστε το. Και αν βρείτε είναι μουφα. 5 δαχτυλα αφρός και 1 δαχτυλο καφε (για οριζόντια δαχτυλα μιλάμε) χαχαχα. Γενικά τα ροφήματα τα πληρώνετε αναλογα με την θέα. Στα ακριβά τους ο καφές έχει οσο στην Αθήνα.
15. Να πάτε στο Zoo της Πράγας - Τεράστιος και φοβερός. Μέχρι και μινι ζούγκλες έχουν φτιάξει εκει. (τραμ 17 και μετα λεωφορείο 112)
16. ΑΝ η πτηση της επιστροφής σας είναι το βραδυ ζητήστε να μεινετε στο ξενοδοχειο μέχρι το απογευμα με μία μικρή επιβάρυνση. Είναι μεγάλη πίκρα να σε διώχνουν απο το Hotel στις 12 και να πετάς στις 22:00 .
17. Η καλύτερη αεροπορική εταιρεία και πιο αξιόπιστη είναι η CSA (Η τσέχικη ολυμπιακή)
18. Τα Dutty free είναι μουφα στην τσεχία . Ψωνίστε από το δικό μας πριν φυγετε.
19. Χάρτες πάρτε από το αεροδρόμιο της τσεχίας , ειναι τσάμπα και σωστοι. Αν δεν βρείτε εκεί πάρτε μόνο από περίπτερα που δεν είναι στο κέντρο.
20. Στα εστιατόρια (τα περιφερειακά - οχι τα τουριστικά) αν υπάρχουν ελευθερες θέσεις στο τραπεζι σας μην εκπλαγείτε αν κάτσουν διπλα σας ασχετοι τσεχοι ! το κάνουν αν δεν υπάρχει τραπεζι ελεύθερο (εμείς το πάθαμε το εγκεφαλικο) .
21. Πολλά εστιατόρια (οχι τα τουριστικά ) έχουν άλλο menu το μεσημέρι με μισες τιμές !! Δύο άτομα φάγαμε του σκασμού με 11 € !

και τελος ....

ΟΙ ΤΣΕΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΕΣ ΚΑΙ ΚΡΥΟΚΩΛΕΣ - ΔΕΝ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ .

Περισσότερα μόλις θυμηθώ .

Mixalis Samios | Create Your Badge

"Καταλαβαίνεις οτι γέρασες όταν οι αναμνήσεις πάρουν τη θέση των ονείρων "

[link=http://www.grandfathers.gr]Grandfathers Site[/link].....[link=http://www.myspace.com/msamios]Visit Myspace[/link].....[link=http://www.myspace.com/grandfathers]Visit Grandfathers Myspace[/link].....[link=http://www.myspace.com/discomaniaradio]Visit Discomania Myspace[/link]

[link=http://www.webradiostats.com]Web Radio Statistics[/link]...
The administrator has disabled public write access.

15 years 4 days ago #4446


  • Posts:165
  • G-A-T-E-7's Avatar
  • G-A-T-E-7
  • Gold Boarder
  • OFFLINE
  • Karma: 0
πραγματικα η τσεχια ειναι πολυ ομορφη ειχε παει προσφατα η μαμα μου και ειδα φωτο!!!Οσο για το ζεστο κρασι που λες αν ειναι αυτο που νομιζω (μεσα σε φακελακια σαν το lipton) ειναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!!
The administrator has disabled public write access.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.098 seconds
Go to top